top of page

Vital Zuzenak Fundazioak bigarren garaipena jarraian lortzen du

Updated: Nov 30, 2022

Gasteiztarrak nagusi izan ziren Adapta Zaragozaren aurka 15 puntuko aldearekin

Bigarren garaipena iritsi zen Vital Zuzenak Fundazioarentzat talde honetako beste aurkari zuzen baten aurka. Batzea den guztia berme bat izango da astegunetan lana hobeto egin ahal izateko. Gaztetasuna eta beteranoak nahasten dituen talde honek filmaketa gehiago behar ditu. Adapta Zaragozaren aurkako garaipena lehen minututik lortutako nagusitasun ia erabatekoaren emaitza izan zen, hasierako 0-2koa izan ezik. Errebotearen nagusitasuna, aurkariak baino harrapaketa gehiago eta 19 erasoko harrapaketekin (erdiek puntuak ekarri zituzten etxekoentzat), alderdi garrantzitsuenetako bat izan zen, David Ramos lider nagusiarekin, ez bakarrik bere 19 puntuekin, Iñaki Gandiak bezala, baizik eta taulapeko lanean 11 erreboterekin. Ramosentzat figura bikoitzak, MVP izan zen 29 balorazioarekin.

Lehen laurdena filmatua izan zen, Zuzenak bere defentsatik De Horta bezalako jokalari arriskutsuenak geldiarazten jakin zuen batekin. 8 puntuko abantailarekin (20-12), bigarren laurdena Aragoiko talde egokienekin orekatu zen, uztaiari eta saski-truke gehiagori begira. Sergio Gonzalezek minutuak eman zizkien Irati Moro eta Xavi Nti harrobiko gazteei, 14 urte besterik ez dituztela Lehen Mailan kalitatezko xehetasunak uzten ari direnei.

Atsedenaldiaren ostean, gasteiztarrek kontzentrazioa galdu zuten. Agian gehiegizko konfiantza zela eta, ia ez zuten uztaira begiratu ere egin (6 puntu bakarrik laugarrenean), eta 14 zaragozarrek erremontean sinesten hasi ziren. Portzentajeak % 45eraino igo ziren, eta lokalen % 37raino. Partida uste baino estuagoa izan zen, baina azken aldian Gandiak 8 puntu jarraian lortu zituen eta David Ramosek errebotea eman zuen. Akatsak eta galerak gorabehera, arabarrek lasaitasun apur bat ematen dien garaipena harrapatzen jakin zuten datorren astean Donostian Salto Bera Beraren aurka jokatuko duten euskal derbia baino lehen.