top of page

Martina Floresek Brontzea lortu du Egokitutako Espainiako Atletismo Autonomien Txapelketan

Zuzenak taldeko kirolaria, 22,38 metroko xabalina jaurtiketarekin, podiumera igo da, eta hazten eta nazio eta nazioarte mailako esperientziak pilatzen jarraitzen du.

Martina Floresek datak erretzen jarraitzen du egokitutako atletismo egutegian, nazioarte eta nazio mailako esperientziak gehitzeaz gain, kasu honetan Guadalajaran Autonomia Erkidegoetako Espainiako Txapelketak jokatzearekin bezala. Azpimarratzekoa da atleta arabarra Espainiako selekzioaren zerrendetako finkoetako bat bihurtu dela, bere kategoriakoa, eta beti eskaintzen duela maila lehiakor handia egutegiko hitzordu ezberdinetan.

Madrilen asteburu bizia igaro ondoren, proba askorekin eta prestatzeko denbora gutxirekin, Zuzenak taldeko kirolariak Brontzezko domina lortzeko azken podiumera igotzea lortu zuen, xabalinarekin egindako jaurtiketa onenari esker (22,38 metro).

Lehiaketa handi horretan gasteiztarraren aurrerapena ikusi ahal izan da, lehen sailkatuekiko aldea murrizten jarraitzen baitu, oraingoan 31 metrotik gora jaurtitzea lortu baitzuen Guadalajarako La Fuente de la Niña pistetako kirol-instalazioan. Martinak berak azaldu zuenez, "sentsazioak onak izan dira, baina oraindik lan handia dago egiteko eta hobetzen jarraitzeko, onenekin egoten jarraitzeko eta egunetik egunera lehiakorragoa izateko".

Autonomia-erkidegoen araberako zenbaketa orokorrean, berriz, Euskadik zazpigarren postuan amaitu du. Sailkapena markatuta dago, hiru atleta bakarrik egon direlako, lehiaketak puntuak lortzeko eta taulan gorago egoteko eskatzen duen gutxieneko kopurutik urrun. Nolanahi ere, ukitzeko harri on bat, hurrengo hitzorduei begira, atleta propioen eta lehiakideen maila eta egoera fisikoa ezagutzeko.

Autonomia-erkidegoen araberako Espainiako Txapelketa hauek izan dira, halaber, gutxieneko markak lortzeko eta maiatzaren 17tik 25era Kobeko Kirol Parkean ospatuko den Munduko Atletismo Txapelketan egoteko azken aukera.