top of page

Fundación Vital Zuzenakek garaipenarekin agurtu du denboraldia etxean (68-59)

Gasteiztarrek partida ona jokatu dute, Iñaki Regueroren agurrerako balio izan duena.

Partida bizia eta lehiatua, Ariznabarra Kiroldegiko parkearen gainean ikusi ahal izan dena, Fundación Vital Zuzenak eta Vistazul taldeen artean. Gasteiztarrek sailkapeneko goiko postuetan jarraitzeko eta sentsazio onekin jarraitzeko, eta sevillarrek behealdean gora egiteko. Gasteiztarrek euren lan ona erakutsi dute, batez ere bigarren laurden ikusgarri batean, Iñaki Regueroren lehen taldeko jokalari gisa agur esateko balio izan duen partidan. Norgehiagoka ona jokatu dute Alejandro Albainaren mutilek eta 68-59 irabazi dute.

Partida hasieratik bi talde oso urduri ikusi dira, zehaztasunik gabe puntuak elektronikora eramaterakoan, izan ere, laurdena ondo sartu arte ezin izan da erasoan saskiraketekin jarraitasunik izan. Hori guztia uztaien azpian intentsitate handia izateak markatzen du. Hala ere, Fundación Vital Zuzenak izan da Vistazuleko kantxa osora presioaren aurrean abiaduran irtetea lortu duena, eta laurdena markagailuan lehen abantailak lortuz amaitu du, 14-9.

Sevillako koadroa entxufatuago atera zen bigarren aldiaren hasieran, ondoz ondoko lau punturekin, eta elektronikan distantziak murriztu zituen, bi puntuko aldea lortu arte. Une horretan agertu da Fundación Vital Zuzenaken erreferenteetako bat, Ruben Viso, 7 puntu jarraian lortuta, hirukoa barne, distantzia jarri duena berriro, eta laurdena amaitzeko 5 minutu falta zirenean emaitzak 23-15 markatzen zuen.

Hortik aurrera, hutsarteen karrusela kantxan, koadro batekin, gasteiztarra askoz entxufatuago, Ibai Castroren foku saskiratzailearekin zonan, defentsan estutuz eta erasoan abiaduran ateraz atsedenaldira iristeko 36-19 telefonoarekin. Etenaldi askoko norgehiagokan, jokoaren jarraitutasuna falta izan da.

Gasteizko eta Sevillako aldageletatik igaro ostean, punteria findu dute, eta erasoak defentsei gailendu zaizkie minutuek aurrera egin ahala. Guzti honek, saskiratze trukaketa etengabearekin batera, azken emaitza 54-32ra eraman du. Gainera, gero eta jokalari gehiago zeuden Gasteizko taldean, eta erraz ikusten zuten uztaia: Martin Perez kapitaina eta Iñaki Reguero, besteak beste.

Vital Zuzenak Fundazioaren nagusitasunak partidaren azken 10 minutuak jarraitu ditu, eta, horri esker, Alejandro Albaina entrenatzaileak txandaka jokatzeko aukera izan du, eta deitutako jokalari guztiek minutuak eta protagonismoa izan dituzte. Jokatutako minutuek gasteiztarren sentsazio onak ziurtatzeko balio izan dute, 23-24 denboraldiko azken partida izan baita etxean, eta amaiera 68-59 izan da.

Jarraipenerako tarterik gabe Fundación Vital Zuzenakek ligako jardunaldi berri bati ekingo dio, denboraldiko azken-aurreko hitzorduari, igande honetan eguerdiko 12:00etatik aurrera Adapta Zaragozaren aurka.

Alejandro Albainaren taldeak Jose Garces Udaltegian jokatuko du, helburu bakarrarekin: garaipen berri bat lortzea eta azken play offerako baldintza eta sentsazio onenetan iristea.

68. Fundación Vital Zuzenak (14+22+18+14)

Rubén Viso (16), Yerik Martínez (0), Iñaki Reguero (12), Paulino Etoho (4), Naiara Rodríguez  (0), Laura Ugarte (2), Michael Achi (10), Martín Pérez (10), Agurtzane Eguiluz (0), Ibai Castro (20), Iñaki Gandía (4) y Daniel Suárez (0)